Om #digikollo

#digikollo: en knytkonferens om digitalisering, kommunikation, framtidsskapande och samhällsbyggande 22-24 september 2017

Några deltagare på #digikollo 2016 samlade vid eldstaden
Några deltagare på #digikollo 2016 samlade vid eldstaden
Under några, smått magiska, år spenderade vi (@ullemon & @kazarnowicz) ett par sensommarweekends på Sweden Social Web Camp – en knytkonferens1 som skapades av deltagarna själva. Att avsluta sommaren och starta höstterminen med SSWC blev ett välkommet inslag; träffa nya och gamla rävar, dela erfarenheter och framförallt ta del av en sjuherrans massa spännande dragningar och diskussioner på olika teman.

Under åren som gått sedan senaste SSWC har vi funderat på sätt att ses, samtala och utmanas igen. Att återskapa magin med SSWC kommer inte gå; #digikollo är snarare ett hommage till den fantastiska mötesplats som SSWC var (och kommer att bli igen hoppas vi!). Vi gör det här helt ideellt, utan vinning och biljettpriser täcker i princip de omkostnader som krävs för att transportera, husera och utfodra deltagarna.

Efterrätt på #digikollo 2016
Efterrätt från #digikollo 2016. All mat var vegetarisk, och vår kock fick fantastiska vitsord från deltagarna.

Så, om du jobbar med frågor som rör eller påverkas av digitaliseringen, inte kan bärga dig att oversharea något om sociala medier, bara måste få prata e-handel, har nya rön inom intranätvärlden att prata om, söker andra att dela plattformsval med, vill diskutera hur vi bäst hanterar möjligheterna med AI, eller bara älskar allt som har med internet och digital kommunikation att göra – ja då är #digikollo något för dig! :)

OBS! Det här evenemanget är inte en ersättning för #SSWC, och det är inte associerat med #SSWC annat än att vi som deltagare där saknar det forumet.

Deltagare på #digikollo 2016 samlade utomhus under ett stort träd
Bild från digikollo 2016

[1] knytkonferens (från engelskans un-conference) är ett konferensformat där deltagarna själva skapar innehållet baserat på ett gemensamt tema. På givet klockslag fyller man schemat (även kallat “griden” från engelskans grid) med olika föreläsningar, frågeställningar, diskussionspunkter etc. På #digikollo är varje slot 25 minuter, med 5 minuters paus mellan slotsen.