Om #digikollo

#digikollo: en knytkonferens om digitalisering, samhällsbyggande och personlig utveckling 21-23 september 2018

Några deltagare på #digikollo 2016 samlade vid eldstaden
Några deltagare på #digikollo 2016 samlade vid eldstaden
Under några, smått magiska, år spenderade vi (@ullemon & @kazarnowicz) ett par sensommarweekends på Sweden Social Web Camp – en knytkonferens1 som skapades av deltagarna själva. Att avsluta sommaren och starta höstterminen med SSWC blev ett välkommet inslag; träffa nya och gamla rävar, dela erfarenheter och framförallt ta del av en sjuherrans massa spännande dragningar och diskussioner på olika teman.

Under åren som gått sedan senaste SSWC har vi funderat på sätt att ses, samtala och utmanas igen. Att återskapa magin med SSWC kommer inte gå; #digikollo är snarare ett hommage till den fantastiska mötesplats som SSWC var (och kommer att bli igen hoppas vi!). Vi gör det här främst för att skapa ett bra evenemang, inte för att tjäna pengar (läs mer under “Transparens och risker“) och vid break-even täcker biljettpriset ganska precis de omkostnader som krävs för att transportera, husera och utfodra deltagarna.

Efterrätt på #digikollo 2016
Efterrätt från #digikollo 2016. All mat var vegetarisk, och vår kock fick fantastiska vitsord från deltagarna.

Om en eller flera av följande stämmer in på dig, så är du en perfekt deltagare på #digikollo

  • du jobbar med frågor som rör eller påverkas av digitaliseringen
  • du kan inte bärga dig att oversharea något om sociala medier, bara måste få prata e-handel, har nya rön inom intranätvärlden att prata oms eller vill diskutera hur vi bäst hanterar möjligheterna med AI
  • du älskar allt som har med internet och digital kommunikation att göra
  • du jobbar med eller är intresserad av personlig utveckling
  • du jobbar med eller är intresserad av samhällsbyggande och framtidsskapande

OBS! Det här evenemanget är inte en ersättning för #SSWC, och det är inte associerat med #SSWC annat än att vi som deltagare där saknar det forumet.

Deltagare på #digikollo 2016 samlade utomhus under ett stort träd
Bild från digikollo 2016

[1] knytkonferens (från engelskans un-conference) är ett konferensformat där deltagarna själva skapar innehållet baserat på ett gemensamt tema. På givet klockslag fyller man schemat (även kallat “griden” från engelskans grid) med olika föreläsningar, frågeställningar, diskussionspunkter etc. På #digikollo är sessionerna 25 eller 50 minuter långa.